A vállalkozás nem kényszer - életforma.

Vállalkozástréner

Így lehet termelésre fogni a társadalmi szerepvállalást!

2017. június 29. - Vállalkozástréner

A ma emberének kiemelt fontosságú a környezetvédelem, hiszen nagyon sok helyről érik olyan információk, ami ebbe az irányba terelik. Fontos, hiszen mindannyiunk érdeke, és ezért a cégek is tehetnek.

Fura egy dogma ez, hiszen a cégek elsődlegesen profittermelésre vannak, nem környezetvédelemre, arra megvannak a célszervezetek. Mégis, az igények változásával nem lehet vitatkozni, követni kell az elvárásokat. A társadalmi szerepvállalás azonban nem feltétlenül csak egy újabb költség, reklám, sőt profitnövelő eszköz is lehet belőle!

giphy_13.gif

Hogyan lesz reklám és profit?

A cégek is társadalmi közösségekben működnek, hiszen jellemzően az embereknek, az emberekért, vagy az emberek tevékenységének visszafordításáért, de mindenképpen a közösségben ténykednek. Létüket és bevételüket éppen ezért az a közösség is erősen meghatározza, ahol a cég jelen van.

Mivel a társadalom számára fontos a környezetvédelem, így a cégek ehhez kénytelenek alkalmazkodni. Törvényekkel, helyi rendeletekkel szorítják rá őket, de sok esetben a vállalkozás maga is tesz lépéseket. Azonban gyakran ennek kommunikációja egyszerűen kimarad. Ez pedig nagy hiba, hiszen az információ hatalom, jelen esetben népszerűsítési lehetőség.

A vállalkozások népszerűsítésében, így pedig a profit maximalizálásában hatalmas szerepe van a megfelelő kommunikációnak! Egyszerűen kikerülhetetlen, hiszen az emberekből él a cég, vagyis megfelelően kell velük kommunikálnia. Ha gond történik, akkor rögtön jön az ujjal mutogatás, és ha nem jó a kommunikáció, akkor bizony nagy bukta is lehet a dologból.

green-business-stock-photo.jpg

Mutassuk meg, mit is teszünk!

A reklámnál azonban az is fontos, hogy ne a vállunk veregetése legyen a cél, hiszen ez visszatetszést kelt. Inkább csak mondjuk el az embereknek, hogy mit tettünk, teszünk, vagy tervezünk tenni. Kérhetünk hozzá segítséget is, ez összehozza a közösséget, és komoly előnyt jelent a versenytársakkal szemben.

A jó kommunikáció és a jó társadalmi szerepvállalás pedig nagy jó pont lesz az embereknél, így a cég népszerűsége is emelkedik. Az a cég pedig, amelyik népszerű, a profitján is érezheti ezt. A vállalkozások helyzete hazánkban nem éppen egyszerű, így felelős vezetőként minden olyan lehetőséget meg kell ragadni, amivel előnyhöz juttathatjuk a céget, ez pedig éppen egy ilyen lehetőség!

giphy_1_12.gif

Azt az apró tényt sem szabad elfelejteni, hogy a társadalmi szerepvállalások bizonyos formái akár adót csökkentő tényezőként is megjelenhetnek, vagyis technikailag még csak pluszkiadást sem jelentenek. Vagyis úgy juthatunk szokatlan, és éppen ezrét hatásos reklámhoz, hogy arra igazán költeni sem kell, mégis jobb és tartósabb eredményt produkálhatunk vele, mint akár egy rádió, vagy éppen egy tv reklámmal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozastrener.blog.hu/api/trackback/id/tr7412628069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása