A vállalkozás nem kényszer - életforma.

Vállalkozástréner

Vállalkozóként időt szánni magamra? Ez kell a sikerhez?

2017. július 20. - Vállalkozástréner

Gondolkodott már azon, hogy mi is lehet az igazán sikeres üzletemberek titka? Miért sikeres egyik, és miért a nem a másik?

Természetesen az egyik alapvető fontosságú részlet a siker eléréséhez az ötlet. A jó ötlet nélkül felesleges is belevágni a vállalkozásba, hiszen ha nem nyújtunk valami egyedit, ha nem tudjuk magunkat jól megkülönböztetni másoktól, akkor csak egy leszünk a sokból, és igazi sikert sohasem fogunk elérni.

giphy_2_4.gif

Nagyon fontos a kitartó és odaadó munka, hogy tudjuk, miben is áll a vállalkozói lét. Ez ugyanis egy életforma, nem pedig egy 9-5-ig működő munkahely. Itt nem lehet letenni a tollat, ha vége a „munkaidőnek”, hiszen minden egyes percben a saját zsebünkre megy a játék. Akkor is vállalkozók vagyunk, ha már este van, akkor is ha ünnep, nyaralás, mozi, vagy családi ebéd, hétvége. Ez egy egész embert kívánó feladat, amit 24 órában, az év 365 napján kell végezni, vagyis nem egyszerű feladat.

Mindezek mellett nagyon fontos az időgazdálkodás is. a szervezeti felépítés, az ötletes működtetés, és a megfelelő szakemberek kiválasztása, és elérése kiszervezhető munka, egy jó szakmai csapat nagyon jól megoldja ezt nekünk. Az időtervezés, a mindennapjaink beosztása azonban más tészta. Persze erre is lehet egy asszisztensünk, de igazán mi tudjuk azt, hogy mivel is kell foglalkozni.

Elvesztem a mindennapokban…

Sok vállalkozó nagyon hamar kiég, már nem produktív, így nem is jut előre. Belefásul a folyamatos készenlétbe, és képtelen örömmel viszonyulni a feladataihoz, vagy legalább egy részükhöz. Ha pedig így van, akkor a siker olyan messzire kerül tőlünk, mint még akkor sem volt, amikor nem alapítottok meg a vállalkozást.

Az idő, egészen pontosan a magunkra szánt idő hatalmas jelentőséggel bír. Ezt nagyon sokan, és igen sok helyen megfogalmazták már, de a jelentőségét nem lehet eltúlozni. Az összes sikeres vállalkozó, legyen szó Bill Gates-ről, vagy a Facebook atyjáról, Mark Zuckerbergről, mindben közös, hogy igenis szánnak időt magukra. Az, hogy ezt hogyan oldjuk meg, egészen egyedi is lehet, hiszen a fent említett úriemberek olvasnak, méghozzá sokat, akár napi 2 órát is.

relaxing-cabo-book.jpg

De ez nem megkötés, számunkra lehet ez egy kis masszázs, egy igazán kellemes séta a parkban, erdőben, vagy akár ejtőzés egy kád forróvízben. Sőt, mindezek kombinációja is lehet, vagyis tényleg semmilyen megkötés nincsen a dologban, csupán egy: igenis áldozzunk időt magunkra.

Hogy mi a teendő akkor, ha éppen ilyenkor csörög a telefon, vagy érkezik egy ügyfél? Nos, előbbi esetben nincs mit tenni, fel lehet venni a készüléket, és kérni, hogy beszéljünk egy óra, vagy két óra múlva. Ez a legtöbb esetben tökéletesen kivitelezhető. Az ügyfelek érkezése pedig jellemzően bejelentésre történik, vagyis szervezhető. Igen, vállalkozóként előfordulhat, hogy a magunkra szánt időben is üzlettel kell foglalkozni, de szerencsére az időtervezés lehetőséget ad „esőnap", vagy inkább „esőóra” kijelölésére is, ezzel a lehetőséggel mindenki élhet.

giphy_16.gif

Nem szabad megfeledkezni róla, hogy a siker elérése sok munkával jár, rengeteg erőfeszítéssel. Ehhez azonban meg kell őriznünk önmagunkat, a lelkesedésünket és a kitartásunkat, ez pedig nem lehetséges abban az esetben, ha folyton csak hajtunk, és nem töltünk időt önmagunkkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozastrener.blog.hu/api/trackback/id/tr8312676431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása