A vállalkozás nem kényszer - életforma.

Vállalkozástréner

Az újév sok olyan feladatot is előtérbe helyez, amik létfontosságúak a siker érdekében

2016. január 05. - Vállalkozástréner

Itt az újév, és ezzel végre el lehet búcsúzni a 2015-ös gondoktól és kihívásoktól. Az új kezdet azonban nem jelenti azt, hogy most már nem is kell semmit csinálni, sokkal inkább ez az az idő, amikor végig lehet gondolni azt, hogy mit rontottunk el, hol tudunk javítani, mi az, amit meg akarunk őrizni, és mi az, amin mindenképpen változtatnunk kell.

Pénz

Természetesen minden vállalkozás alapja a pénz. Ezt az alapigazságot nem lehet kikerülni, és nem lehet figyelmen kívül hagyni. Mindenképpen érdemes újragondolni a lehetőségeit mind azokat, amiket az ügyfeleinek tud biztosítani, mind azokat, amikkel a munkatársakat tudja ösztönözni.

Az újévben bizony új pénzügyi elképzelések is lépnek életbe, amikkel számolni kell, hogy a cég a piacon, jó pozícióban maradhasson. Ez magában foglalja a cafetéria lehetőségeinek újraszámolását, de akár a bankkártyás fizetés, a webshop, vagy más újítás bevezetését is.

 shutterstock2016_ahead.jpg

A pénzügyek átgondolása azonban nem csak az év elején jelent feladatot. A tervezés ebben a kérdésben is folyamatosa kell, hogy legyen, vagyis a pénzügyek átgondolása tervszerűen, ütemezve, folyamatosan meg kell, hogy történjen. A cash-flow kézbentartása legalább annyira fontos, amit az, hogy a rendszeres kiadásokkal folyamatosan számoljunk, vagy az, hogy kalkuláljunk az esetleges csúszásokkal, felmerülő plusz költségekkel.

Idő

A másik tétel, ami folyamatos tervezést igényel már az év legelejétől az az idő. Itt természetesen szó van a mindennapi tevékenységek rendszerezésétől egészen addig, hogy a cég életét, az egyes eseményeket hogyan ütemezzük. Az időtervezés fontos részlete a sikeres vállalkozásnak, hiszen nem lehetünk ott mindenhol, egyszerre. Ha pedig időzavarba kerülünk, azzal fontos üzleteket, vagy akár partnereket is veszíthetünk, hiszen a bizalom nagyon fontos tényező az üzleti életben.

Amikor az időtervezésnek a cégre vetített részével foglalkozunk, akkor érdemes a fontossági sorrendet is meghatározni az egyes célok, azok kitűzött elérési ideje, és a megvalósítási lehetőségek között. Ezzel mintegy lefektetjük, hogy honnan hova szeretnénk eljutni, és a célok pontos meghatározásával azok elérése is lényegesen könnyebbé válik.

Piac

A piac, ahol a cégünk létezik, vagy ahova belépni készül, folyamatosan változik. a versenytársak döntéseit, lépéseit mindenképpen alaposan át kell nézni, az elmúlt évre vonatkozóan is, hiszen jól látható belőle egy döntési sorozat, amiből akár kalkulálni is lehet. Emellett természetesen a piac kutatása, folyamatos figyelemmel tartása is olyan tevékenység, melyet az év során mindenképpen rendszeresen el kell végezni. Az egészséges verseny fenntartásához tudnunk kell készülni a versenytársak lépéseire, gyorsan reagálni a megtörtént eseményekre. Ezzel olyan üzleteket, vagy esetleg olyan partnereket szerezhetünk, melyek komoly előrelépést hozhatnak cég fejlődésében. Az a cég, amelyik nem kíséri figyelemmel a piacot, annak változásait, és persze a konkurenciát, rövid időn belül lemarad, és ezt a szakadékot ledolgozni sokszor lehetetlen, vagy ha mégis lehet, akkor nagyon költséges feladat.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozastrener.blog.hu/api/trackback/id/tr918242472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása