A vállalkozás nem kényszer - életforma.

Vállalkozástréner

A cafetéria valós opció a motiváció növeléséhez, csak jól kell vele kufárkodni!

2015. augusztus 06. - Vállalkozástréner

A cafetéria egy kicsit mostohagyerek. Mindenki tudja, ismeri az előnyeit, de ha lehet, akkor mégsem szeretnének belőle.

Ennek oka, hogy sokat variálták, és az emberek még mindig nem szeretik, ha valaki más mondja meg nekik, hogy mire költhetik a pénzüket. Ennek ellenére a cafetériát alkalmazó kkv-k száma évről évre nő, ami az anyagi helyzetüket, és a kiszámíthatatlan üzleti környezetet tekintve messze nem meglepő.

Egy kkv esetében kissé szűkösebbek az anyagi lehetőségek, mint egy nagyobb cégnél. Vagyis a vállalkozóknak el kell dönteniük, hogy felvesznek egy valóban jó szakembert, és lemondanak az adminisztratív munkaerőről – a saját munkaidejüket növelve ezzel is -, vagy beérik egy közepesen jó szakemberrel, aki viszont kevesebbet is kér. Az itt leírtak a tökéletes receptje a középszerű vállalkozásnak, amiből valódi, érezhető profitot kicsikarni elképesztően nehéz.

146708_g.jpg

A cefatéria azonban egy kicsit javíthat ezen a helyzeten. Na persze nem lesz tőle minden Kánaán, de azért valóban segítség. A felmérések alapján az Erzsébet utalvány a legnépszerűbb. Ez nem is csoda, hiszen enni mindenki eszik, kivétel nélkül, így ezzel nem a vállalkozó mondja meg a munkatársának, hogy mit is kell vennie. Ezt úgyis megvenné, hát kap rá utalványt. A dolgozó jól jár, mert valamivel több fizetést kap a cafetériával, a vállalkozó meg egy kicsit kevesebb adót fizet, ami neki is tiszta haszon.

A gond csak az, hogy innen hogyan tovább? Vannak még olyan elemek a rendszerben, amiket jól lehet használni, de nehéz azzal kecsegtetni egy munkavállalót, hogy amit nem tudunk megadni készpénzben, az odaadjuk utalványok formájában. Pedig működik, éspedig azért, mert a jó szakemberek is tudják, hogy hol, és mivel nyerhetnek sokat. Van, aki a mamutvállalatok rendszerét nem képes bevállalni, még a nagy pénzért sem, számukra pedig a cafetéria valós előnyt jelenthet.

Ha nincs miből, akkor adni lehetetlen. Ha úgy adunk, hogy csak kicsit, az nem igazán csalogató. Vagyis érdemes felkötni a gatyát, utánajárni, hogy mit is adhatunk pluszban, azzal mennyi adókedvezmény jár, és egy olyan csomagot összeállítani, ami valódi motivációt jelent a munkatársaknak, és a pénztárcánkkal is kegyesebben bánik, mint a fizetésemelés.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozastrener.blog.hu/api/trackback/id/tr797685850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása