A vállalkozás nem kényszer - életforma.

Vállalkozástréner

Tanácsra márpedig szükség van!

2015. szeptember 10. - Vállalkozástréner

Nem is olyan régen zárult egy Uniós pályázat, melynek témaköre a tanácsadás volt, és kkv-k pályázhattak benne. Meglepő, de 1 milliárd forintos keretet tűztek ki rá, ám a beérkező pályázatok a háromszorosát is indokolttá tették volna.

Ez azért igen sokat elárul a hazai vállalkozók helyzetéről. A legtöbb esetben arról van szó, hogy egyszerűen nincs pénzük a megfelelő szakemberek kiképzésére, vagy alkalmazására. Így marad a menekülési út: utána olvasnak, tanulnak, fejlesztik magukat, hogy ezt is ők csinálják majd meg.

Ez pedig nem is kicsit drága, és még így is marad egy sereg olyan vakfolt, amivel semmit nem tudnak kezdeni. A tanácsadó cégek az utolsó mentsvárak, hiszen sokszor a vállalkozók olyan lehetőségekkel nem tudnak mit kezdeni, mint a kommunikáció, a marketing, vagy az alap vezetési ismeretek. Természetesen sok cég kereste a speciálisabb tanácsokat is, de a többség sajnos az alapoknál szorul segítségre.

teamwork.jpg

A dolog igazán elkeserítő része az, hogy egy – egy ilyen tanácsadás csak egy időre képes megoldani a felmerülő gondokat. Sajnos ahhoz, hogy valóban hathatós segítséget jelentsenek az kell, hogy folyamatosan lehessen velük kommunikálni, ami viszont messze nem egyszerű, és főleg nem olcsó mulatság.

A megoldás egyértelműen abban van, ha a vállalkozók olyan alapsegítséget kapnak, ami mindig elérhető, és lehetőleg olcsó, vagy legalábbis elfogadható az ára. Hiszen a pénzt még kigazdálkodják az emberek, ha valóban használható segítséget kapnak. Lényegében az alapokkal kell teljesen tisztában lenni, és persze szükség van egy olyan információs tárházra, amihez vissza lehet térni abban az esetben, ha arra szükség van.

Ez a probléma ráadásul nem is új keletű. Sok cég foglalkozik azzal, hogy segítsen a vállalkozásoknak, de minden esetben csak specifikus segítségről van szó, ráadásul akkor is az esetek többségében alkalmankénti. Ez volt az oka, hogy megfogalmazódott bennem a Vállalkozástréner elképzelése. Egy olyan segítő rendszer, ami nem csak eseti, hanem hosszú távú, éveken átívelő segítséget jelent az alapoknál, és persze akár speciális kérdésekben is, mint amilyen például az adózás.

A vállalkozói lét egy folyamatosan változó, alakuló terep, ahol játékban maradni nem könnyű feladat. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, minden segítség jól jön, és ezeken nem csak hogy nem szégyen, hanem előny igénybe venni!

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozastrener.blog.hu/api/trackback/id/tr187775262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása