A vállalkozás nem kényszer - életforma.

Vállalkozástréner

Marketing és kapcsolatok nélkül nem megy!

2015. szeptember 21. - Vállalkozástréner

A hazai kkv-k számára a legtöbb esetben a bevétel növekedését a vevőkör bővítésével lehet elérni. Ezért is érdekes az a momentum, hogy a marketing fejlesztésére nem igazán szánnak pénzt a vállalkozók.

Sokszor találkozom magam is olyan cégvezetőkkel, akik nem igazán értik a marketing lényegét, annak működését. Ez nem baj – gondolhatnánk -, hiszen nem kell mindenhez értenie, majd a szakember megoldja. És az rendben is lenne, de ha valamit nem értünk, vagy nem látjuk az értelmét, akkor szakemberre sem fogunk költeni. Természetesen nem arról van szó, hogy most mindenkinek el kell mennie egy marketing tanfolyamra, hiszen ha eddig nem fogta meg a dolog, kicsi a valószínűsége annak, hogy most majd másképpen lesz. Azonban az alapvető vezetői ismeretekhez mindenképpen szükséges ennek a területnek a megismerése is. Ezt viszont már könnyebb megtenni, ha az ember megtalálja hozzá a megfelelő tananyagot. Erre tökéletesen alkalmas a Vállalkozástréner, mely nemsokára indul, és ami az összes ilyen, és ehhez hasonló vállalatépítési és fejlesztési, valamint az alapokat adó területeket is bemutatja, megismerteti, és segít a használatukban is.

8316453283_95df44fe6c_o.jpg

Csakhogy ez még mindig nem elég. Az üzlet, és a vállalkozói státusz ugyanis létforma, azt folyamatosan fejleszteni, és fenntartani is kell. Ahhoz, hogy a marketing is sikeres legyen, illetve természetesen a cég nyereségeinek emeléséhez is elengedhetetlen, hogy kapcsolatokat építsünk.

A kapcsolati tőke talán az egyetlen olyan részlet az üzleti életben, amit nem igazán lehet másra bízni. Ehhez bizony magunknak kell jelen lenni, ismerkedni, beszélgetni, és folyamatosan reprezentálni a cégünket. Lehet, hogy elsőre hihetetlen, de a kapcsolati tőke az, ami igazán megadja az alapokat egy üzlethez. Sok esetben a megfelelő ismeretségi kör még az olyan hibákat is képes elsimítani, amik a nem megfelelő üzletvezetési ismeretekből származnak.

A kapcsolatokat pedig nem csak megszerezni, hanem ápolni, és használni is kell. Ez nem egyszerű feladat, de elhanyagolni tilos, hiszen olyan előnyökkel járhat, amiket máshonnan nem lehet megszerezni.

Sokszor nem fűlik a fogunk az olyan eseményekhez, mint a céges reggelik, a konferenciák, vagy hasonló kötelező jellegű összejövetelek. Pedig ezek az események nagyon jó lehetőségeket rejtenek magukban, hiszen hasonló érdeklődésű üzletemberekkel találkozhatunk, és így akár partnerekkel, vevőkkel, üzletfelekkel is gazdagodhatunk, ami nagy lépést jelent a siker, vagy annak emelése felé!

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozastrener.blog.hu/api/trackback/id/tr297805764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása