A vállalkozás nem kényszer - életforma.

Vállalkozástréner

Fejlődni kell, és ehhez jól jön a segítség is!!!

2017. április 27. - Vállalkozástréner

Sajnos nagyon sokan azok közül, akik vállalkozásra adják a fejüket nem is sejtik, hogy mibe is vágnak bele. Még a megalapítást, és az alap működtetést valahogy megoldják, de a fejlesztésekkel, pláne a piac változásainak követésével már nem tudnak mit kezdeni. Ez is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy 10 megalapított cégből 8 egy éven belül fel is adja…

Piaci trendek

Igen, egy sikeres cégnek kutya kötelessége a piaci trendek követése, hiszen ez biztosítja a versenyben maradását. Vagyis aki kimarad az lemarad, ahogyan azt a mondás is tartja. Ez pedig nagyon fájdalmas veszteség lehet.

giphy_2_2.gif
A piacon jelenleg egy hatalmas átalakulás zajlik, ami a nyugati országokban már erősen megvetette a lábát, de már nálunk is terjed. Az eddig megszokott modell, mely szerint van a fogyasztó, a fogyasztási cikk, majd pedig a hulladék, hosszabb távon nem fenntartható. És itt most nem csak arról van szó, hogy környezetvédelmi szempontból mi az előnyös. A társadalom érdeklődése alakul át, amire a cégeknek reagálnia kell. Ennek megfelelően terjed az új modell, mely már nem fogyasztót, hanem felhasználót lát. A dolgokat az emberek nem birtokolják, hanem közösen használják, körforgás szerűen, vagyis a termékek tartósabbak, amiket az emberek bérelnek, használnak, majd átadják másnak. Az alkatrészek cseréje, illetve azok újrafelhasználása is nagyon fontos részlet lett, és persze az is, hogy a cég minél kevesebb szemetet termeljen.Az új modell azoknál a cégeknél, akik nem elég felkészültek, ijedséget válhat ki. Hiszen most kinek fogják eladni a terméket, hogyan lehet majd értékesíteni, mi lesz a bevételekkel?

curso-forma_o-de-vendedores-tecnicos-em-solda_imagem_destacada.png

Ha egyedül nem megy…

Nos, ez könnyen megválaszolható kérdés. Ahol az átalakítás csak nehezen oldható meg, vagy nem látják át a teendőket, ott lép be a képbe a rengetegszer emlegetett szakemberi gárda. Hiszen ebben is lehet segítséget kérni, mint akár a könyvelésben, adózási ügyekben, vállalatműködtetésben, vagy egy sor másik területen.

Így pedig megláthatjuk, hogy az új modell kevesebb plusz költséggel jár, hiszen nem kell a környezetvédelmi díjakat megfizetni. Ráadásul a tapasztalatok azt mutatják, hogy a felhasználók olcsóbban jönnek ki így, vagyis szívesen veszik igénybe az ilyen lehetőségeket, nem utolsó sorban pedig a  profit egyharmadnyi mennyiséggel növelhető. Tipikus win-win pozíció, de csak abban az esetben, ha meglátjuk, időben reagálunk, és versenyben maradunk.

giphy_6.gif

Befektetés és profit

Tény, hogy befektetés nélkül nincs profit, és ez minden helyzetben igaz. Muszáj rááldozni arra, hogy a megfelelő emberekkel dolgozzunk együtt, hogy a megfelelő átalakításokat hajtsuk végre, hogy a megfelelő céget vezethessük. E nélkül biztosan csak nyűglődni fogunk, fulladozni a feladatokban, és végül bedobjuk a törölközőt.

Segítséget kérni nem a gyengeség, éppen ellenkezőleg, az erő jele. Hiszen amelyik cég időben felismeri, hogy átalakítás szükséges, és ehhez a legjobbat kéri fel, az gyorsabban reagál a többieknél, üzleti előnyre tesz szert, vagyis olyan többletprofitot fölözhet le, amiről a többiek is álmodnak. Mindez pedig a megfelelő embereknek köszönhető, vagyis a segítség felkutatása és használása mindenképpen üzleti előnyt jelent.

Egy céget nem elég csak működtetni. Ha nem fejlesztjük, ha nem alakítgatjuk, akkor lemaradunk, a versenytársak elhúznak mellettünk és mi csak a kispadról szemlélhetjük a sikereiket. Egy cég olyan akár egy élőlény: ha nem fejlődik, ha nem változik, akkor gyakorlatilag vége van.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozastrener.blog.hu/api/trackback/id/tr7112458489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása