A vállalkozás nem kényszer - életforma.

Vállalkozástréner

A komplex látásmód, és a józan bátorság nélkül egyszerűen elkerül a siker

2016. március 09. - Vállalkozástréner

Vállalkozóként a pénzünk forgatása, és jó befektetése alapkövetelmény a siker eléréséhez, ez sok esetben az is jelentheti, hogy olyan befektetéseket is teszünk, melyek a vagyon gyarapítását szolgálják olyan módon, hogy mellette nekünk semmi dolgunk.

A pici események azonban itt is érdekes fordulatokat vehetnek, amiből kiderül, hogy a vagyon gyarapítása, de még a megtartása is komoly odafigyelést igényel. És bizony az is egyértelműen látszik, hogy nem mindig kifizetődő a többiek után baktatni.

Sőt tulajdonképpen a siker egyik receptje, hogy a többiek elé vagyunk képesek lépni, hogy egy kicsit tovább látunk, mint mások, a konkurenciaharc megköveteli, hogy kalkuláljunk, gondolkozzunk, és akár kockáztassunk is, ha kell. De az okos vállalkozó azt is tudja, mikor kell visszavenni, melyik az az időszak, amikor jobb csendben meghúzódni. Ez a befektetések piacán is nagyon jól látszik. Amikor az elemzők a világvégét vizionálják, az okos befektetők akkor is találnak olyan mentsvárakat, melyek alkalmasak arra, hogy a pénzüket megóvják, vagy akár még gyarapítsák is akkor, amikor mindenki más még veszít is.

shutterstock_130862018_4.jpg

A lényeg ebben az esetben is az összkép meglátása, valamint az ésszerű és végiggondolt kockázatvállalás. Nem véletlenül mondjuk, hogy a vállalkozás létforma: nem csak arra kell figyelni, amivel konkrétan foglalkozunk. Tisztában kell lennünk a piacok alakulásával, de az ország gazdasági helyzetével, lépéseivel, valamint a globális gazdaság alakulásával is. ez egyeseknek nagy kihívást jelenthet, míg mások – mivel valóban létformaként gondolnak a vállalkozói létre – ezeket az információkat érdekesnek is találják, és képesek velük előre gondolkodni, akár komoly profitot is létrehozni általuk.

A vállalkozás megalapítása nem kifejezetten nehéz, sokkal inkább összetett, és sok részletet követelő feladat. A fenntartás, és még inkább a sikeresség elérése azonban már egy egészen más tészta. Ezt nem lehet mechanikus folyamatok, begyakorolt lépések útján elérni, ehhez kreativitás, és az összetett kép meglátása szükséges. Vállalkozni sokféleképpen lehet, ám sikert elérni csak akkor, ha a tudásunk stabil, naprakész, és hajlandóak vagyunk gondolkodni, tervezni, kockáztatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozastrener.blog.hu/api/trackback/id/tr788454456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása