A vállalkozás nem kényszer - életforma.

Vállalkozástréner

Pályázni jó, és érdemes, de ésszel kell csinálni – ma is van lehetősége egyre!

2015. július 16. - Vállalkozástréner

A kis és középvállalkozások számára az anyagi lehetőségek sokszor nagyon is korlátozottak. Hiszen hiába megy esetleg nagyon is jól az üzlet, egyes kiadások olyan összegeket emésztenek fel, amit nehéz, vagy akár lehetetlen lenne önerőből előteremteni.

Ilyenkor jönnek be a képbe a hitelek, amikkel csupán az a baj, hogy nem éppen az olcsó kategóriát erősítik, és sokszor erőn felüli vállalásokat követelnek a cégtulajdonosoktól. Szerencsére azonban a kkv szektor jelentőségének felismerésével a pályázati lehetőségek is egyre nőnek, amit az Uniós kapcsolatok csak tovább erősítenek.

Most is egy ilyen pályázat van a terítéken, egészen pontosan a mai naptól, így mindenképpen érdemes foglalkozni vele. Ebben az esetben az elnyerhető összegeket kapacitásbővítésre lehet fordítani, ami nagyon sok lehetőséget rejt magában.

penz1.jpg

Sajnos az eredeti kiírás igencsak sok vállalkozót zárt ki a pályázat lehetőségéből, mivel olyan megszorításokat tartalmazott, melyeknek megfelelni nem minden kis, vagy középvállalkozás tudott. Szerencsére azonban újragondolták a feltételeket, köszönhetően a szakmai kommunikációnak, és az érintettek meghallgatásának. Természetesen még így is van bőven feltétel, de a fontos változások vannak a termelésbővítési pályázat terén, amiket itt, és itt érhet el.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a pályázatok elnyerése sok feladattal és kötelességgel is jár amellett, hogy valóban óriási segítséget jelenthetnek a fejlesztésekben. A számlázás pontossága, és a határidők betartása alapfeltételek, de ezen felül is lehetnek benne követelések, amikre fel kell készülni. Nem érdemes őket félvárról venni, hiszen ha a kikötéseket nem tudja teljesíteni a vállalkozó, de a pénzt már elköltötte, akkor bizony felkötheti a gatyáját, mert az összeget vissza kell fizetnie. Arról már nem is beszélve, hogy ha például a számlázással vannak gondok, akkor az a NAV számára is érdekes lehet, ami további anyagi, és nem utolsó sorban presztízsveszteséget is jelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozastrener.blog.hu/api/trackback/id/tr847633464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása