A vállalkozás nem kényszer - életforma.

Vállalkozástréner

Dől a lé – csak el ne akadjon út közben valahol

2015. augusztus 25. - Vállalkozástréner

A kormány politikája sok esetben igen érdekesen alakul. Hiszen olyan elemeket hagynak ki a számolásból, amiket nem szabadna, mert nélkülük a gazdaság olyan irányba fog mozogni, amit csak nagyon kevesen szeretnének.

A gazdaság alappillérei a vállalkozások, ám a legtöbb esetben az igazán nagy támogatást ennek a rétegnek csak egy nagyon kis szekciója kapja. Természetesen a nagyvállalatokról van szó, és hát naivak se legyünk, ez a trend nem is igazán fog változni. Mármint abból a szempontból, hogy hatalmas összegetek fordítanak majd ezeknek a vállalatoknak a támogatására. Ezzel pedig nincs is semmilyen gond, hiszen nagyon régóta így működnek a dolgok, az emberek többsége alkalmazkodott, ezzel együtt próbál érvényesülni.

A gond ott van, hogy a réteg többi résztvevőjét, vagyis a mikro, kis és középvállalkozásokról sokszor megfeledkeznek. Teljesen ugyan nem, hiszen mindig csurran – cseppen valami, de az igazán nagy fejlődéshez ezek az összegek kevésnek bizonyulnak. A hazai viszonyok között, a kusza, sokszor értelmezhetetlen jogi háttérrel csak azok alapítanak kkv-t, akik nagyon pontosan tudják, mit akarnak, és azt hogyan akarják elérni. Ez jó, hiszen így stabil üzletek jönnek létre, de a támogatások hiánya – és a hátráltató tényezők folyamatos, erős jelenléte – sok vállalkozót még úgy is térdre kényszerítenek, hogy azok mindent megtesznek a boldogulásért.

yh-why_manners_equal_money_in_sales_and_in_business-yt-thumbnail2.jpg

Ha pedig valaki nem is megy tönkre, a fejlődésre annyi esélye van, mint a háromlábú sündisznónak az autópályán. Most azonban úgy tűnik, a vezetés számára is egyre világosabb, hogy a kkv-k nélkül nincs igazán gazdasági fellendülés.

A tervezett támogatási csomag – ami remélhetőleg már jövőre elérhető is lesz – olyan összegekkel operál, amire már érdemes odafigyelni. A GDP 3-4% kitevő összeg a kkv-kon belül is elsősorban a feldolgozóipart érinti, és fontos szempont lesz a pályázatoknál az is, hogy munkahelyeket teremtsen a cég.

Vagyis a pénz a fejlesztéshez adott, már csak a jó pályázat kell, és a megfelelő foglalkozási kör. Az ilyen pályázatok pedig – ha nem tűnnek el – hosszabb távon is biztosíthatják a folyamatos gazdasági fejlődést, ami már a kkv-kat, így pedig a piac egy igen jelentős részét is érinti.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozastrener.blog.hu/api/trackback/id/tr487732992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása