A vállalkozás nem kényszer - életforma.

Vállalkozástréner

Külföldi tapasztalat, és kapcsolatszerzés EU-s pénzből fiatal vállalkozóknak!

2015. augusztus 27. - Vállalkozástréner

Az iskola a tudásanyag megszerzéséről szól. Egészen a gimnáziumig, mert az egyetem már egészen más tészta. Ebben az esetben is fontos, hogy milyen szakon végzünk, hiszen az itt megszerzett tudást is nagyon jól lehet hasznosítani az életben (vagy legalábbis egy részét), de a főiskola, vagy az egyetem igazi értéke mégsem ez, hanem a kapcsolatok megszerzése.

Ez pedig egy üzlet esetében létfontosságú. Érdekes, hogy sok esetben azok boldogulnak jobban az életben, akik a kapcsolatokkal foglalkoztak sokat, nem pedig azok, akik a tanulásra koncentráltak, hátrányba szorítva a bulikat, összejöveteleket, sörözéseket és nagy beszélgetéseket. A kapcsolatok tehát létfontosságúak a siker szempontjából.

Az igazán nagyra törő vállalkozók ráadásul nem is csak a határokon belül gondolkoznak az ilyen lehetőségeken, hanem azokat is átlépik. Erre egy sikeres cégvezetőnek sokkal több lehetősége van, egy fiatal, kezdő vállalkozó azonban csak ritkán jut ilyen lehetőséghez.

istock_crowd-of-young-professionals.jpg

Az egyetemek egyik nagyon jól működő programja, az Erasmus éppen ezt a célt szolgálja, bár nem kifejezetten üzleti szempontból. A lényege, hogy a hallgatók egy másik ország, másik kultúra szárnyai alatt tanulhatnak fél – egy évet, amivel rengeteg tapasztalatot szerezhetnek, a barátságokról nem is beszélve.

Az üzleti életben is jól jönnek az ilyen lehetőségek, és szerencsére ma már az Erasmus-nak van olyan része, az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak, amivel fiatal üzletemberek utazhatnak külföldre, hogy egy kis ismeretanyagot, és annál is több kapcsolatot gyűjtsenek. Ilyenkor tapasztalt cégvezetőkkel is találkozhatnak, és feltörekvő fiatalokkal is kapcsolatba kerülnek, vagyis a dolog olyan tőkével kecsegtet, amit egyébként elképesztően nehéz összeszedni.

A programban 3 évnél nem régebben alapított kkv-k vezetői vehetnek részt, és a kiválasztott országban egy helyi kkv vezetőjétől leshetnek el fogásokat, illetve összefogva nem csak tanulhatnak, hanem segíthetik is az ottani céget az ötleteikkel. A kint tartózkodást részben a program, vagyis az EU finanszírozza, vagyis némi ráfordítást ugyan igényel az utazás, de a lehetőség messze felülmúlja a ráfordított összeg nagyságát!

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozastrener.blog.hu/api/trackback/id/tr817737952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása