A vállalkozás nem kényszer - életforma.

Vállalkozástréner

A lehetőségeket meg kell ragadni, vagy a posványba süllyedünk!

2016. március 30. - Vállalkozástréner

Kis, közép vagy mikro vállalkozóként az embernek minden lehetséges helyről be kell gyűjtenie azokat a forrásokat, amikkel valóban előnyre, tőkére tehet szert, hiszen nem dúskálunk a lehetőségekben.

Az említett réteg adja a gazdaság egy igen izmos rétegét, ennek ellenére a vezetés nem tartja fontosnak, hogy könnyen elérhető támogatásokkal segítse a munkánkat. Sőt, már azzal is megelégedne a vállalkozó, ha kiszámítható gazdasági környezetre építkezhetne, de ezek az elgondolások egyelőre utópisztikusak.

Maradjunk tehát a reális lehetőségeknél. Az Unióhoz való csatlakozás egyik nagy előnye, hogy olyan támogatási forrásokkal bővül a kínálat, melyekhez nem kell hét fejjel, 8 bankbetéttel, és 43 magasan képzett alkalmazottal rendelkezni, vagyis a feltételeik teljesíthetőek a kis és középvállalkozások számára, de sok még a mikro vállalkozóknak is segítséget jelenthet. Mivel a hazai viszonyok között nem könnyű támogatásokat megcsípni – a hitelek konstrukcióiról nem is beszélve –, így értelemszerűen foglalkozni kell minden lehetőséggel. Az Uniós támogatások pedig igazán jó kapaszkodót jelenthetnek.

zapo_ljavanje_u_eu.jpg

A hazai réteg azonban még nem értette meg, hogy bár a feltételrendszerek sokszor valóban komolyak, és sok pluszmunkát is jelentenek, a támogatások még mindig a legjobb lehetőségek közé tartoznak. Mindezekkel együtt a kis, közép és mikro vállalkozások 20-30%-a nem tud semmit ezekről a pályázatokról. Nem arról van szó, hogy hallotta, de őt nem érdekli, egyszerűen semmit nem tud arról, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésére a fejlődéshez. Ez pedig elkeserítő.

A vállalkozások nagyjából 35%-az él a pályázat adta lehetőségekkel, ami igen alacsony szám, de bíztatóan hat, hogy több, mint 50%-uk nem csak hallott a hozzájárulási lehetőségekről, de az üzleti tervben számol is velük – bár egyelőre nem pályázik rájuk. A startupok számára ezek a pályázatok jelenthetik azt az induló lökést, amivel egyrészt a piacra léphetnek, másrészt jelentheti azt a kezdőtőkét, amivel megalapozhatják a sikerüket.

Tény, hogy vállalkozónak lenni, a szabályokat minden körülmény között betartani, és így is sikeresnek lenni súrolja a lehetetlen határát – ha át nem lépi azt. A nehéz, és főleg kusza, ellenséges környezetben az ilyen lehetőségek kapaszkodók, melyek lehetővé teszik, hogy előrébb jussunk, adott esetben olyan környezetbe helyezhessük a vállalkozásunkat, mely kedvezőbb, amiben a siker elérhetőbb közelségbe kerül. Éljünk hát a felkínált – ésszerű – lehetőségekkel!

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozastrener.blog.hu/api/trackback/id/tr728545962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása