A vállalkozás nem kényszer - életforma.

Vállalkozástréner

Sikeres vagy? Jó! És csak ülsz a pénzeden?

2017. szeptember 28. - Vállalkozástréner

A vállalkozások egy igen kis százaléka válik csak igazán sikeressé. A többség vagy megmarad azon a szinten, ahol a megélhetéshez, és egy kevés luxushoz megtermeli a pénzt, vagy tönkre megy. A siker egyik kulcsa a tervezés, ami azonban nem ér véget a cég kereteinél!

Gazdag vagyok, semmi nem érdekel!

giphy_1_19.gif

Egy sikeres – értsd, hatalmas profitot hozó – vállalkozás tulajdonosa elmondhatja magáról, hogy gazdag. Fel is vehet egy olyan életstílust, amit csak kevesen engedhetnek meg maguknak. Ám sokan abba a hibába esnek, hogy költekeznek, de nem okosan. Mivel a cégük a termelőegység, és a tervezéssel sem állnak hadilábon – elvégre sikeresek lettek -, így a vagyon egy részét visszaforgatják a vállalkozásba. Ez szép és jó, de kevés.

A pontos és előrelátó tervezés mellett az is elengedhetetlen, hogy a tulajdonos megértse, egyetlen lábon nagyon ingatag lehet az ember helyzete. Akárcsak a vállalkozásé: ha csak egyetlen dologra koncentrál a cég, akkor nagyon ki van szolgáltatva a piac fordulatainak, kényének – kedvének. Ez hatalmas kockázat, így szinte senki nem is gondolkodik egyetlen termékben.

Ez a felfogás igaz kell legyen a vagyonkezelésre is: ha csak egyetlen helyről származik a bevétel, az rizikós lehet, még akkor is, ha nagyon odafigyelünk a bevételi forrásra.

rich-man.jpg

Ne ülj rajta, dolgoztasd!

Hogy mi az igazi anyagi biztonság megvalósításának módja? Több lábon kell állni! A megszerzett vagyont dolgoztatni kell, hogy termeljen, ne csak álljon. Ezzel biztosítható a saját stabilitásunk, és akkor sem kell kétségbe esnünk, ha a cégünk a hatalmas termelési volumen után visszaesik, ne adj’ isten, eléri az életciklusa végét és le kell zárni.

A tervezés fontosságát valószínűleg már milliószor kihangsúlyoztam. De azt is tudni kell, hogy a tervezés nem áll meg a cég határainál, a biztonság megteremtéséhez, az üzleti életben való talpon maradáshoz bizony gondolni kell az élet számos más szegmensére is.

A befektetések világa legalább annyira bonyolult, mint elsőre belépni a vállalkozók közé. Senki nem várhatja el tőlünk, hogy kirázzuk a kisujjunkból, mibe is érdemes tenni a pénzünket. Ám szerencsére számos szakember foglalkozik ezzel a kérdéssel, akik némi jutalékért nagyon szívesen segítenek nekünk. Így természetesen ők is érdekelté válnak abban, hogy nekünk minél több pénzünk legyen, hiszen a jutalékjuk ezzel arányosan emelkedik.

giphy_22.gif

Küszködő dolgozóból vagyonos emberré válni nagyon jó érzés és viszonylag gyorsan meg lehet szokni a helyzetet. Ugyanez visszafelé azonban már messze nem ilyen egyszerű, így ha sikerül elérni a vágyainkat, akkor gondoskodjunk arról is, hogy azokat meg is tudjuk tartani. Ez sok esetben járhat olyan lépésekkel, amik ideiglenesen távolabb sodornak minket egy utazástól, egy új sportautótól, vagy bármi egyéb vágyunktól, de hosszabb távon mindenképpen, kamatosan megtérülő mozzanatai lesznek az életünknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozastrener.blog.hu/api/trackback/id/tr4512908640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása