A vállalkozás nem kényszer - életforma.

Vállalkozástréner

Produktív munkához kell a jó környezet is!

2015. november 05. - Vállalkozástréner

A produktivitás talán mára már nem egy olyan fogalom, amit a nagy nyugati cégek erőltetnek rá a dolgozókra. Talán mára sikerült megérteni, hogy nem a munkaidő, vagy a szankciók a legcélravezetőbbek, hanem az, ha olyan környezetet teremtünk, ahol a produktivitás szárnyalhat.

Őszintén, aki már dolgozott olyan munkapulton, ahol a monitoron, és egy telefonon kívül nincs semmi, és ilyen pultok egymás mellett sorakozva 30-50 embernek a munkakörnyezetét adják, az pontosan tudja, hogy ezeken a helyeken nem csak a kreativitás, de a produktivitás is szörnyethal. Persze tény, hogy sok munkához nem kell nagyon szárnyalnia a gondolatoknak, hiszen mechanikusan kell ismételni dolgokat, vagy begyakorolt séma alapján összeállítani anyagokat. De ez nem jelenti azt, hogy jó, ha a kedves munkatárs életkedvét az említett „munkapultokkal” kivégezzük.

efficient-one-workplace-headquarters-by-design-blitz-23.jpg

Ahhoz, hogy a cég sikeres legyen, kell, hogy a munkatársak a tőlük telhető legjobb eredményt nyújtsák. Ez pedig nem igazán megy attól, mert megfizetem, vagy mert akarom, és utasítom. A pénz persze erős motiváló erő, de csak egy bizonyos pontig. Az iroda, vagy bármely más munkakörnyezet sokkal nagyobb eredményeket hoz magával, ha kellemes, és emberbarát. A tér, a nyugalom, a személyes tárgyak mind segítenek ebben, de érdekes módon a túl sok elektronikus kütyü már elvesz a produktivitásból. A megfelelő munkakörnyezettel optimális körülményeket teremthetünk ahhoz, hogy a munkatársaink a legjobbat nyújtsák.

Nem utolsó sorban pedig itt is jó lehetőség van a self branding építésére. Amellett, hogy a munkával, repiajándékokkal, a honlappal, és az öltözködéssel is reprezentálunk, az iroda, vagy más munkakörnyezet is alkalmas erre. A színek, a rendezettség és a modernitás mind beilleszthetők a képbe, általuk pedig a belépő ügyfelek számára is egyértelmű lesz, hogy ez a vállalkozás figyel a részletekre, az apróságok sem kerülik elé a figyelmüket, és komplex egészként látják magukat – ezáltal pedig az üzletben is ezt fogják nyújtani.

Ez komoly előnyt jelenthet a versenytársakkal szemben, ami így már messze nem elhanyagolható tényező. Sokszor a vállalkozások megrekednek egy pontos, és semmilyen szankció, vagy fizetésemelés nem segít nekik hosszabb távon kilendülni a holtpontról. A megújulás, és a probléma összetettebb kezelése azonban erre is megoldást jelent, és érdekes módon ezek után a következő ilyen helyzet vagy teljesen elmarad, vagy lényegesen később jelentkezik, vagyis a cég működése zökkenőmentesebb lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozastrener.blog.hu/api/trackback/id/tr138052690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása