A vállalkozás nem kényszer - életforma.

Vállalkozástréner

Senki sem lesz sikeres, ha nem érti a lényeget

2016. február 25. - Vállalkozástréner

Amikor az emberből vállalkozó lesz, akkor erősen érdekelni kezdi az is, hogy mitől sikeres egy cég, mitől lesz sikeres egy olyan ember, akire ennyi felelősség és stressz rakódik?

A válasz pedig igen egyszerű: attól, hogy szereti, amit csinál. Alapvetően ez nem csak a vállalkozók sikerének a kulcsa, hanem minden munkakörnek, minden tevékenységnek. A világon a legtöbb munkavállaló úgy jár be dolgozni a munkahelyére, hogy nem szereti, amit csinál, de sokszor még magát a céget sem. Csütörtökön már azt mondogatja magának, hogy kispéntek van, vasárnap este pedig görcsben van a gyomra, vagy lemondás lesz úrrá rajta, hiszen hétfőn vissza kell mennie a gályára, a rabigát tovább húzni, és újra 5 napot várni arra, hogy jól érezze magát.

Ha pedig valaki így érez, akkor semmi sem ösztönzi arra, hogy jobban, vagy ügyesebben, leleményesebben dolgozzon. Csak végigcsinálja, mechanikusan azt, amit kell, és ha végzett végre, akkor elkezdheti az igazán fontos dolgokat. Így azonban senki, soha nem lesz sikeres. Ha valaki a vállalkozói léttől kevesebb munkát, több szabadidőt, és kevesebb kellemetlen embert remél, az hatalmasat fog csalódni.

ontopoftheworld.jpg

Az igazán sikeres vállalkozások egyik kulcsa, hogy azok, akik irányítják, illetve akik benne dolgoznak, szeretik csinálni azt, amivel foglalkoznak. Erre talán a legjobb példa a Google, ahol híresen innovatívan kezelik a dolgozókat is, olyan körülményeket teremtve, és akár olyan kedvezményeket adva nekik, amiken sokan elképednek. De működik!

Éppen ezért, ha valaki vállalkozó lesz, tudnia kell, hogy ez egy életstílus, amit nagyon lehet élvezni, ami szabadságot és anyagi sikereket jelenthet, de nem kevesebb munkát, és nem kevesebb felelősséget. Az, hogy a vállalkozói lét életstílus, az azt is jelenti, hogy csak annak szabad belevágnia, aki ezt szeretné, aki ezt élvezni, kezelni tudja. Ha ez hiányzik, vagyis az ember cégtulajdonosként is csak egy újabb munkanapot, egy újabb gályanapot lát, akkor a siker olyan messzire kerüli el, hogy még csak nem is látja.

Ráadásul, amíg ezt alkalmazottként teszi, vagyis amíg nem a saját üzletében „gályázik” unottan, addig a legrosszabb esetben kirúgják. Vállalkozóként azonban a legrosszabb eset az, hogy elveszíti valaki a saját, vagy akár a családja egzisztenciáját, mindent, amiért évekig küzdött. Hiszen az üzleti életben az ember a saját zsebéből játszik, és kockáztat, így ha csak muszájból teszi, akkor vagy felejtse el, vagy sürgősen lépjen ki belőle, hiszen esélye sincs a sikerre. Ha azonban a céljait elérni számára kihívás, és élvezetet talál abban, amit csinál, akkor megvan az az alap, amire építkezve elérheti az igazán sikeres emberek szintjét.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozastrener.blog.hu/api/trackback/id/tr638418422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása